VictoriaGF98

Ryggen ødelegger for framtiden min..

Spørsmålet mitt har aldri hvert hva jeg vil bli.. Men hva jeg KAN bli. Siden 6 klasse har jeg drømt om å gå på design og håndtverk og bli frisør eller designer. Nå idag er det bare frisør jeg tenker på. Men flere familie medlem har sett meg rett inni øynene og sei ''Du kan aldri bli frisør, ryggen din er for svak'' Av den grunn blir jeg faktisk litt irritert. Nå vet jeg selv at ryggen min ikke tåler det, men jeg kan ikke noe for at jeg vil bli frisør. Jeg har alltid klipt mitt eget hår, og i flere år har jeg klipt familie medlem og venner. Klippe hår er noe jeg trives med. Jeg har ingen ''Plan B'' For fremtiden, har ikke tenkt på noe annet. Har ikke lyst å bli en dame som bare kan sitte i en rullestol, nei faen alstå.. Jeg trener ryggen min med å jogge annen hver dag, skal trene 3 ganger i uken på ett treningssenter, mer enn det vet jeg ikke hva jeg kan gjør for å styrke ryggen min. Legene sier jeg bare må trene uansett hvor vondt det gjør. Selvfølgelig må jeg trene, jeg må trene så masse til jeg kan begynne å gråte av smerte. Jeg gråter nesten ALDRI av smerte.. Jeg sitter i klasserommet og har veldig vondt i ryggen, og later som ingen ting. Stolene vi har i klasserommet gjør bare mye verre, hater de stolene. Ofte går jeg på do i timen bare for å slippe unda med å sitte på de vonde stolene.

Ryggen min er skeiv, og den ene foten er lavere enn deg andre som gjør at det er enda vondere for ryggen min. i vinter/våren i 6 klasse datt jeg fra altanen, mange meter. Jeg brakk foten rett av og 2 ambulanser kom. De trodde jeg hadde forstuet foten og nesten brukket nakken. De trodde ikke det var så galt med foten siden jeg ikke viste mye smerte. Mange år etterpå så har legene funne ut at den episoden hadde jeg ødelagdt ryggen enda mer, at å dette fra altanen var grunnen til det er litt vondere i ryggen en vanlig.

I 8 klasse ble jeg en gang kjørt fra skolen. Der var det en bil rett forran oss, og vi alle kjørte i 80 km/t. Plutselig bråbremset den, og mamma måtte gjøre det samme. Jeg satt skjevt i sete og merket jeg fikk veldig vondt i ryggen. Flere dager etterpå hadde jeg veldig vondt i ryggen, og ofte måtte være hjemme fra skolen fordi jeg ikke klarte å komme meg opp av senga. Følte venstre siden av ryggen hadde låst seg fast og klarte ikke bevege meg.

Etter mange episoder der jeg har fått ryggen min mer ødelagt, sitter jeg her i dag og lurer på hva jeg kan bli. Mamma sier at jeg må på legen og teste om jeg kan bli frisør. For hun sier også at jeg ikke burde prøve meg. Frisører må ha en sterk rygg. Og tydligvis sier alle til meg at ryggen min er så jævla svak at jeg ikke klarer det.
Jeg skal sjekke om jeg blir bedre av å drikke mye mer vann og trene ræva av meg. Jeg vet jeg blir bedre i ryggen av det, men uansett hvor mye jeg trener vil jeg alltid ha vondt. Dessuten er det vondt å trene, og mister jeg mye motivasjonen når jeg vet at å trene kommer til å bli vondt. Jeg sliter hver dag med å holde meg oppreist, det er jeg ganske lei av. Har alltid ønsket at det var en måte å stoppe smertene på, men de smertene må jeg leve med. Sitter bare her og gruer meg til å bli voksen. Har hørt masse om at når du blir eldre blir smertene i ryggen mye værre, nei off. 


Ryggen min ødelegger alt, det er ingenting jeg kan gjøre med det.

~Victoria~

3 kommentarer

pinkie toxic

07.01.2014 kl.16:42

Æ vet rygg problemer er jævli. Ha noen ledd som vare ikke samarbeider etter e sklei på isen å låste de (tenkte ikke videre over d til å bynne med..). Men korsetter har hjolpt å rette opp å holde an litt. For hva d hjelper, skader ikke prøve i hvertfall. Dessuten e d pent, lettere som frisør å gå i egne klea enn som kokk:p *klemz*

07.01.2014 kl.17:21

Fortsett å holde motivasjonen oppe, så er jeg sikker på at resultatet blir bra.

12.01.2014 kl.01:53

Vil absolutt anbefale deg å oppsøke ein fysioterapeut for å sjå på ryggen din og for veiledning av trening. Ein fysioterapeut har mykje betre kompetanse på dette området enn ein lege. Pluss at feil trening kan gjere ting verre enn det allereide er. Ser ut som du har rette innstillinga på å ville bli betre. Så med rett veiledning vil eg tru at du har ein større sjangse for å nå målet ditt om å bli frisør :)

victoriagf98

12.01.2014 kl.15:15

Anonym: Tusentakk! Jeg brukte å gå til fysioterapeut hver uke før, men ikke etter jeg flyttet. Skal prøve å finne en ny.

Skriv en ny kommentar

hits